Van Nicholas

Van-Nicholas

Van Nicholas ontwerpt en bouwt custom-built titanium fietsen om bij weg te dromen.

Iedere Van Nicholas is verfijnd en perfect afgewerkt tot in ieder detail. Het mooie V-logo is op kunstige wijze in het balhoofd en bij enkele modellen in de achtervork verwerkt en Van Nicholas heeft zelfs een eigen onderdelenlijn met titanium componenten als sturen, zadel- en stuurpennen, bar-ends, bidonhouders, etcetera. Van Nicholas maakt voor de meest veeleisende fietser ook custom frames op maat.

Titanium is een bijzonder exclusieve metaalsoort en het meest duurzame materiaal om fietsframes mee te construeren. Het is licht, heeft een hoge treksterkte en is zeer slagvast en corrosiebestendig.

Titanium wordt in de ruimtevaart, luchtvaart en automotive-industrie veel gebruikt als hoogwaardiger, lichter en duurzamer alternatief voor staal. Daarnaast wordt titanium veel voor sieraden gebruikt, voornamelijk omdat het anti-allergeen is en een mooie warme zijdeglans heeft. Een titanium Van Nicholas is ook een sieraad op wielen. Wilt u meer weten over Titanium en hoe dit materiaal zich verhoudt tot aluminium, staal en carbon? Lees dan dit artikel.

Een Van Nicholas heeft een tijdloze of zelfs klassieke uitstraling, maar dat neemt niet weg dat Van Nicholas de modernste componenten gebruikt en de mooiste innovatie van de afgelopen jaren, de Gates tandriem aandrijving in combinatie met Rohloff, heeft geadopteerd.

www.vannicholas.com

van-nicholas-gallery-balhoofd-01 Custom